marți, 1 iunie 2021

ASOCIATIA DECLIC - Le cerem parlamentarilor o lege care să prevadă clar că orice act sexual al unui adult cu un copil mai mic de 16 ani este viol

 Le cerem parlamentarilor o lege care să prevadă clar că orice act sexual al unui adult cu un copil mai mic de 16 ani este viol. Este îngrozitor ca, în fiecare an, sute de agresori sexuali de copii să scape cu pedepse mici pentru că sunt judecați pentru infracțiunea de act sexual cu un minor. Chiar și când victimele au 8-9 ani. Semnezi și tu petiția?

Condamnările blânde pentru agresiunile sexuale asupra copiilor arată că justiția lucrează pentru agresori, nu pentru victime. 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite.[1]

Specialiștii în drept au cerut de multe ori clarificarea legii care nu prevede o limită de vârstă sub care actul sexual al unui adult cu un minor să fie încadrat strict ca viol. Ține de norocul prădătorului dacă o agresiune asupra unui copil este judecată ca act sexual cu minor sau ca viol.

Politicienii sunt cei care au capacitatea de a îndrepta aceste legi strâmbe. Doar că ei au alte priorități, iar copiii abuzați sexual nu se numără printre ele. De la an la an, România a devenit un rai pentru violatorii care fac victime în rândul minorilor.

Însă o societate lipsită de legi care să-și protejeze cetățenii este o societate bolnavă, Dumitru. Iar noi ne îmbolnăvim pe zi ce trece și vedem că politicienilor nu le pasă.

Ceva ce s-a întâmplat recent în Franța îmi dă însă speranță că ne putem vindeca și noi. Cetățenii au pus presiune pe politicieni să schimbe legea, după numeroase scandaluri sexuale. Iar parlamentarii au ascultat vocea cetățenilor și au adoptat o lege care prevede că actul sexual cu un minor sub 15 ani este considerat viol [2]. Cel mai important, agresorii nu mai pot invoca consimțământul victimei, ca să scape de pușcărie, așa cum se întâmplă în România.

Victimele nu mai sunt singure, le auzim”, a spus ministrul Justiției din Franța. Asta vrem să facă și politicienii români, să audă și să protejeze copiii abuzați sexualDar vocea victimelor se va auzi prea slab dacă noi, cetățenii, nu le vom fi alături.

Am văzut cât a contat să ne mobilizăm pentru victimele violenței domestice. Peste 30 000 de membri Declic au semnat petiția adresată parlamentarilor și le-au cerut să voteze legea privind brățările electronice pentru agresorii domestici. Iar presiunea a funcționat.

Este timpul ca vocea Comunității Declic să se audă din nou în Parlament. De data aceasta, pentru ca politicienii să dea o lege anti-viol care să protejeze copiii. Și niciun prădător să nu mai poată invoca faptul că agresiunea a fost act sexual consimțit.

Poate nu știai, Dumitru, dar la fiecare șase ore, un minor este agresat sexual în România. Înțelegi de ce este important ca petiția să ajungă cât mai repede pe masa parlamentarilor? Dar, ca să ne facem vocea auzită, trebuie să fim zeci de mii care tragem un semnal de alarmă. Dumitru, ai timp să semnezi acum petiția?

Contăm pe tine,

Denisa și echipa Declic

P.S. Dumitru, îmi fac griji că generațiile viitoare de judecători și procurori vor urma practica judiciară de a confunda infracțiunile de viol și act sexual cu un minor. Iar o revoluție în justiție, așa cum s-a întâmplat în Franța, va fi tot mai greu de înfăptuit în România. Semnează petiția acum și cere o lege anti-viol care să protejeze copiii. Nu mai putem aștepta!

Note:

[1] dela0[.]ro, 19 noiembrie 2019: Dreptate strâmbă: 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite

[2] romania[.]europalibera[.]org, 16 aprilie 2021: Franța | Actul sexual cu un minor sub 15 ani, considerat viol. România e încă departe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu